Psykologi og vægttab hænger sammen.
 
 
Her er 20 negative antagelser og myter ved et vægttab.
 
 

 
1 Antagelse: Andre mennesker vil kommentere min mad og drille mig.
Det er en myte: Det er ikke helt rigtigt. Folk vil måske bemærke det een gang men det er også det.
 
2 Antagelse: Det er alt for svært.
Det er en myte: Det kan være svært at tage sig sammen, men når først at vægten falder bliver det meget lettere. Alt nyt er svært.
 
3 Antagelse: Det går ud over resten af familien.
Det er en myte: Det går ikke ud over familien at du bliver mere sund. Du bliver mere glad, sover bedre, får energi og kan meget mere. De kan måske være skeptiske, men det går hurtigt over. De må også ofre sig lidt med hensyn til den sunde mad, ellers kan de jo selv gå i køkkenet.
 
4 Antagelse: Det er slut med vores hygge og videoaften.
Det er en myte: Hygge går ikke kun gennem munden. Spis evt. et par mandler eller noget grønt.
 
5 Antagelse: Sund mad er alt for dyrt.
Det er en myte: Sund mad koster ikke mere. En pose med gulerødder eller et kålhovede koster næsten ingen ting og kan holde til mange dage sammen med andre ingredienser. Hvis du bytter usundt med sundt sparer du penge på maden.
 
6 Antagelse: Det koster penge for personlig træner, psykolog, kostvejleder og coach.
Det er en myte: Lægen kan i de fleste tilfælde hjælpe med psykolog, kostvejleder og coach. Der er efterhånden flere kommuner som tilbyder præ-diabetes hold med gymnastik flere gange ugentlig. Jeg bor i Egedal Kommune som har det.
 
7 Antagelse: Der er alt for meget planlægning.
Det er en myte: Der er ikke mere planlægning end normalt. Det er bare en dårlig undskyldning, men du skal selvfølgelig lære nogle nye ting undervejs.
 
8 Antagelse: Det tager alt min tid.
Det er en myte: Det tager selvfølgelig tid med motion, men det kommer godt tilbage så du ikke bare sidder og hænger. Motion giver energi.
 
9 Antagelse: Al min tid går i køkkenet med besværlige opskrifter.
Det er en myte: Du kan hente opskrifter her på siderne eller tage et smut forbi Hjerteforeningen. Det er gratis og ikke mere besværligt end andet. Tværtimod.
 
10 Antagelse: Jeg kan ikke, jeg tager nok det hele på igen.
Det er en myte: Hvis du stopper kuren tager du nok det meste på igen. Hvis du har lavet en livstilsændring vil du ikke tage på, men kun skubbe vægttabet foran når du en sjælden gang glemmer at du skal ned i vægt. En kur er ikke sagen. Det skal være en livsstilsændring.
 
11 Antagelse: Vi er alligevel tykke alle sammen i familien.
Det er en myte: Typisk vil de dårlige vaner være en familietradition, men det bunder typisk i at de gode vaner ikke er indlært i familien. Det er absolut et opnåeligt mål at ændre kosten.

 

12 Antagelse: Jeg ryger ud af fælledsskabet.
Det er en myte: Fællesskabet bygger ikke på vægt men fælles værdier.
 
13 Antagelse: Jeg er anderledes end andre
Det er en myte: Både ja og nej. Du er anderledes. Det du gør er sejt og med tiden ser de op til dig.
 
14 Antagelse: Jeg bliver ensom.
Det er en myte: Du bliver ikke ensom. Du bliver forbandet attraktiv og spændende. Sund mad giver både kulør, godt humør og strammer dig op bedre end Botox og cremer.
 
15 Antagelse: Jeg kan nok ikke finde ud af det.
Det er en myte: Alt skal læres, men det er ikke så svært.
 
16 Antagelse: Det er slut med fester.
Det er en myte: Fester kan godt være sjove når man studerer de som bliver fulde. Det er også dejligt dagen efter når man er dejlig udsovet, og ikke har lavet noget dumt, og tilmed kan huske hvor pinlige folk har været.
 
17 Antagelse: Alle aftener bliver kedelige.
Det er en myte: Det er slut med at sove foran fjernsynet. Pludselig kan man ikke sidde stille og det hele bliver lidt sjovere.
 
18 Antagelse: Jeg kan ikke lide noget sundt.
Det er en myte: Sundt kan godt smage lækkert. Faktisk er det overraskende hvor godt sundt smager når man vender sig til det.
 
19 Antagelse: Jeg kan ikke spise samtidig med mine kolleger.
Det er en myte: Hvor tit sidder du og gransker en madpakke som de andre har med ? Det vil de heller ikke gøre med din madpakke. Der kommer sikkert en dum kommentar første gang. Det skal der jo men inderst inde bliver du beundret for dit valg.
 
20 Antagelse: Nyt tøj er alt for dyrt.
Det er en myte: Du skal alligevel have nyt tøj en gang i mellem. Store størrelser er normalt mere bekostelige og er hverken rigtig smart eller på tilbud. Når du kan slippe Store Robert eller Nanna XL kan du pludselig vade i smart tøj på tilbud. Pludselig bliver du sej og lækker at se på. Men tro mig, det opdager du hen af vejen...