Smagen sidder i fedtet, eller gør den ?

dot
 

Man hører det hele tiden. Det er fedtet i maden der smager.

Vi skal jo bare være klar over at hvis vi skal tabe os, bliver vi nødt til at spise mindre fedt. Selvom at vi langt inde i hovedet tror at den eneste smag vi kan smage i kødet er fedtmarmoreringen, så er det heldigvis ikke den fulde sandhed. Vi kan godt lave fedtfattig, velsmagende, nærende og vitaminholdig mad. De vidunderlige smagsoplevelser kan komme fra mange andre steder end netop fedt. Der er jo hundredevis af andre smagsnuancer ud over fedt. Man skal bare tænke lidt utraditionelt. Så jeg vil foreslå at du starter allerede i dag.

Du får lige et par tips med på vejen.

Grøntsager og frugt, også de tørrede og specielt de soltørrede.
Krydderier, tørrede som friske. De helt traditionelle over de mere eksotiske.
Eddiker med smag.
Nødder, mandler og kerner.

Bland ingrdienserne med kødet som du tilbereder. Drys over, hæld ved og gør lige hvad der passer dig. Du vil hurtig opleve at de nye fine, friske, frække og spændende smagsoplevelse vil udkonkurrere den flade fede tunge fedtsmag som man ofte får.

Tænk også i nye måder som du kan tilberede din mad på.
Tænk i råt, sprødt, dampet, kogt , krydret og bagt.

Pak kødet ind i bagepapir når du steger frikadelle eller laver hakkebøf. Brug evt. en lille kokotte og kom det i ovnen frem for at stege i olie. På denne måde løber vand og fedt ud af kødet. Prøv at gemme det i køleskabet og kig på hvor meget fedt der var i kødet. Det ses tydeligt når det bliver koldt. Prøv derefter at forestille dig det under huden. Bvadr.

Der er en lille god opskrift på kylling i bagepapir her: