Morgenmad
Frokost
Aftensmad
Mellemmåltider
Drikkevarer


 

Frokost som er sund og nærende
   
Forslag til gnavegrønt og mellemmåltider:
Agurk skåret i skiver eller stænger
Bladselleri
Blomkål brækket i buketter
Gulerødder - hele eller i stænger
Majs - majskolber eller en lille dåse
Kinaradise skåret i skiver
Radiser
Minimajs
Peberfrugter skåret i mindre stykker
Cherrytomater
Sukkerærter
Ærter i bælg eller lige optøet
½ avocado dryppet med citron

En god sund madpakke skal normalt indeholde:
Groft brød
Kød (magert)- eller fiskepålæg
Frugt og grønt

Ekstra forslag til madpakken:
Yoghurt Naturel med lidt nødder / mandler som drys
Ost (mager)
Rester fra dagen før
Pynt madderne med salat, agurk eller andet grønt

Pålægsforslag:
Vælg magert kødpålæg med max 10 g fedt pr 100 g.. Det kan være hamburgerryg, skinke, kalkunbryst, eller salt kød.
Der findes også pølse og leverpostej med under 10 g fedt pr 100 g.
Spis forskellige typer af ost med max 17 g fedt pr. 100 g ( 30+), fx skæreost, rygeost og hytteost.

 

Forslag til vegetar smørrebrød 

Start altid med flg.
Godt hjemmebagt rugbrød
Brødet kan smøres med smør eller Tahin eller du kan spise uden smørrelse. 
Ovenpå lægges et salatblad hvis det skal spises med det samme, da salat bliver kedeligt i en madpakke som skal spises mange timer senere..

----------------

En skive kogt eller stegt selleri.
Pynt med revet gulerod som er smagt til med citron.

-----------------

Kogt porre med reven peberrod og brøndkarse.

-----------------

Skiver af kogte kartofler pyntet med avocadoskiver som er vendt i citronsaft og dyppet i dild.

-----------------

Kvark 5% eller lignende rørt med finthakket rød peber, salatagurk og smagt til med dine favorit hakkede krydderurter.

-----------------

Råstegte kartoffelstave vendt i lidt mayonaisse og pyntet med lidt rød peber og lidt skivet sort oliven.

------------------

Røræg med tomatskiver og klippet purløg

------------------

Stegt Tofu (soyabønneost) pyntet med tomatskiver og karse.

------------------

Kvark 5% eller lignende rørt med rosiner og pyntet med bananskiver.

------------------

Hytteost pyntet med advokadoskiver, vendt i citronsaft samt klippet purløg og hakket persille.

------------------

Champignonskiver rørt i kvark 5% eller lignende og smagt til med hakket persille, friskhakket løg og til sidst pyntet med karse.

------------------

Stegte løg med tomatskiver som er drysset med reven ost.

------------------

Hytteost pyntet med radisseskiver, rå ærter og klippet purløg

------------------

Avokadoskiver vendt i citronsaft, pyntet med salatløg og lucernespirer.